melendizcardak.com
Eylül 07, 2010, 02:21:03 ÖS *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: www.melendizcardak.com
   Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1] 2 3 ... 11
  Yazdır  
Gönderen Konu: Köyümüzün en büyük eksikleri nelerdir, neler yapılabilir bu doğrultuda?  (Okunma Sayısı 4266 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
demiray

Administrator
------Üye Bilgileri Çardaklı

Teşekkür Puanı: 152
Üye ID: 1

Kayıt tarihi Mayıs 02, 2008, 07:43:01 ÖÖ

Nasıl Biri: I love my village

Site
Durumum:

« : Mayıs 05, 2008, 10:34:04 ÖS »

Şimdi kalkıpta benden fazla o dağlarda gezen, benden fazla meşelerin arasında dolaşan, benden fazla ekin eken biçen, benden fazla ocak mantarı toplayan, benden fazla ağaçlarda kuş taşlayan, benden fazla keklik ve tavşan avlayan, benden fazla tarihi kalıntılar hakkında bilgisi olanlara köyün coğrafyasını benmi anlatayım sevgili dostlarım. Ne biliyorsanız anlatın, bilinmeyen kalmasın. Eyvallah gülümse
« Son Düzenleme: Mayıs 05, 2008, 10:49:54 ÖS Gönderen: DemiraY » Kayıtlı

SLaYeR

Teşekkür Puanı: 44
Üye ID: 10

Kayıt tarihi Mayıs 02, 2008, 06:39:42 ÖS

Durumum:

« Yanıtla #1 : Mayıs 11, 2008, 02:46:34 ÖS »

Çardak köyünde meşe ağaçları bulunur, patates ve buğday ekimi yapılır. Diğer hububatlardan da ekim yapılır. Küyün nüfusu ise yaklaşık şu şekildedir. Nüfus= Erkek:1088 Kadın:1.035 Toplam:2.123 kişidir. Köyün genç erkekleri genelde Rusya ve ortaasya devletlerinde, Türki Cumhuriyetlerde çalışırlar. Gurbetçileri boldur. Yurtiçi çalışan insanları da fazladır. Büyükbaş hayvancılık ve kümes hayvancılığı mevcuttur. Kışları sert geçen bir bölgedir. Yabani hayvan olarak, tilki, kurt, keklik, bıldırcın, tavşan, sansar, gelincik vs.. birkaç hayvan daha sayabiliriz. Kıraç İç Anadolu örtüsü tabiiki bizde de hakimdir. Dağlar ormanlık değildir. Boş alanlar vardır. Kadınlar ellerinde halı dokuması işler yaparlar, teşvik kredisi kullanıp hizmet veren kadınlarımızda mevcuttur. Kısacası köyde herkes çalışır. Sabahın köründe faaliyet yani hayat başlar, taaki geceyarısına kadar devam eder. Bilinen İç Anadolu gelenekleri aynen bizim için de geçerlidir, düğünler, ölümler, merasimler hemen hemen tüm orta Anadolu da olduğu gibi muamele görür. Benim aktaracaklarım şimdilik bunlardır.

ergunmustafa

Teşekkür Puanı: 56
Üye ID: 6

Kayıt tarihi Mayıs 02, 2008, 06:37:16 ÖS

Durumum:

« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2008, 11:05:00 ÖS »

1-Başa köyümüzde olması gereken ağaçlandırma .yol kenarları ve çay kenarlarının ağaçlandırmaya müthiş bir şekilde ihtiyacı var
2-Köyün yardımlaşma derneğinin kurulmasına.
3-Köyün ışıklandırmaya ihtiyacı var
4-köyü internet bağlantı sisteminin kurulmasına (geçen yıl yoktu şimdi bilmiyorum )?
5-Köy yolları köstebek yuvası gibi yolların yeniden asfaltlanmasına.
6-Sıkı yönetimin kaldırılmasına (şuan saat gece 23 00 dan sonra köyde kuş bile uçmuyor kahve haneler kapatılıyor millet uyumaya zorlanıyor.
7-Köye öğretmen lojmanları yapılmasına kantin dahil.
8-konuk evine.
ya şuan uykum geldi daha vesaire vesaire devam ederim sonra.

« Son Düzenleme: Ağustos 19, 2008, 11:53:54 ÖÖ Gönderen: DemiraY » Kayıtlı

demiray

Administrator

Site
Durumum:

« Yanıtla #3 : Mayıs 22, 2008, 05:39:37 ÖS »

yürü be kim tutar seni gülümse

ozkantalya

Teşekkür Puanı: 43
Üye ID: 13

Kayıt tarihi Mayıs 03, 2008, 03:14:45 ÖS

Durumum:

« Yanıtla #4 : Haziran 04, 2008, 02:40:47 ÖS »

walla dayı süper sıralamışın ama inşallah görürlerde bunları sadece bir istek yazı olmaktan çıkar ve hayata geçirilir yani faliyet olur inşallah

özкαη ραунαηη  мѕη α∂яєѕιм  vladbleck_07_01@hotmail.com
Selçuk

Selçuk İnternet
MODERATÖR

Teşekkür Puanı: 178
Üye ID: 73

Kayıt tarihi Temmuz 26, 2008, 12:20:44 ÖÖ

Durumum:

« Yanıtla #5 : Ağustos 17, 2008, 04:49:14 ÖS »

mustafa abi dedikjlerin oluyo
internet bağlantısı  olayı tamam
yolarda  köstebek barınamayacak arık   geçme taş projesi başlıyor
 DARISI DİĞER İSTEKLERİNİN OLMASINA  YILDIZ KAYINCA ONLARADA RUSYADAN BİR DİLEK TUTARSIN ARTIK OKADAR ÇOK TUTULACAK DİLEĞİMİZ VARKEN ARADA BUNLARADA TUTUVER gülümse

[/center

yerlere yat dil çıkar Yorum yapabilir yada tesekur et butonunu kullanmayı unutmayın; kedi aç kalmasın dil çıkar yerlere yat
ergunmustafa

Teşekkür Puanı: 56
Üye ID: 6

Kayıt tarihi Mayıs 02, 2008, 06:37:16 ÖS

Durumum:

« Yanıtla #6 : Ağustos 17, 2008, 05:05:14 ÖS »

BENİMKİSİ DİLEK DEĞİL YAPILAN BİR ŞEYLER VAR ASLINDA AMA SAHİPLENEN YOK MESELA HEYBECİKTE SAĞLIK EVİ VAR BEN GÖRDÜM AMA BAKIMSIZLIKTAN BERBAT DURUMDA ARTIK DİYORUM BU BANANECİLİĞİ KALDIRALIM İSTİYORUM.KİLİT TAŞI YAPILIYOR DİYORSUN ÇOK GÜZEL AMA BİRİNİN SUYU PATLAYACAK ONLARI SÖKÜP SUYUNU TAMİR EDECEK VE O TAŞLARI YAPMADAN KAÇACAKLAR.

Selçuk

Selçuk İnternet
MODERATÖR

Durumum:

« Yanıtla #7 : Ağustos 17, 2008, 06:18:26 ÖS »

sende haklısın ama bunlar ilerleyen zamanlardaki sorunlar olacak  testiyi kırmasın diye şimdiden kafasına vurmayalım bakarsın kırmadan yerine iletir çocuk ne dersin denemekte fayda var demi  ehi ehi ehi

[/center

yerlere yat dil çıkar Yorum yapabilir yada tesekur et butonunu kullanmayı unutmayın; kedi aç kalmasın dil çıkar yerlere yat
demiray

Administrator

Site
Durumum:

« Yanıtla #8 : Ağustos 19, 2008, 11:53:20 ÖÖ »

Köy çeşmesinin adamakıllı bir görünüme kavuşması yerinde olur. Güzel taşlarla tarihi görünüm vererek çeşmenin etrafı yapılmalı. Çeşmenin etrafınıda çamur içinde kalmayacak bir şekilde düzenlemeli. Köyün girişi ve yol üzeri olduğundan hoş görünmüyor. Bu sorunu ilgilililere anlatmalıyız. 3-5 genç toplansa bile bu işi halleder. Fedakarlık ufak şeylerle başlar diye düşünüyorum

D_Tunca

MODERATÖR

Teşekkür Puanı: 119
Üye ID: 98

Kayıt tarihi Ağustos 18, 2008, 12:41:50 ÖS

Site
Durumum:

« Yanıtla #9 : Ağustos 19, 2008, 05:35:18 ÖS »

Saydığınız özellikler hangi belediyede var ki bizim köyde olsun... Ha gerçi Bodrum-turgutreis belediyesinde kısmen olabilir:)

''İnsan ne kadar küçükse; dünya da o kadar büyüktür.''
                                                                                 (Duran Tunca)
ÇETİN BOSTAN

Ziyaretçi

Durumum:

« Yanıtla #10 : Ağustos 20, 2008, 09:10:45 ÖS »

ÇETİN BOSTAN   MNS ADERESİM    :P 

_________

düzenleme: msn adresinizi not aldım. görünür yerde bulunmasın diye sildim. MSN den görüşelim
yönetim
« Son Düzenleme: Ağustos 21, 2008, 11:40:27 ÖÖ Gönderen: DemiraY » Kayıtlı
Selçuk

Selçuk İnternet
MODERATÖR

Durumum:

« Yanıtla #11 : Ağustos 21, 2008, 01:36:20 ÖS »

SAYILAN ŞEYLER  ABARTILI BİŞEY DEĞİL DURAN  BEN ÇOK KÖYDE GÖRDÜM.. GEÇME TAŞ DEDİLER GELİYO  IŞIKLANDIRMA DEDİLER HER 2 DİREKTEN BİRİNDE VAR ZATEN BAZEN KIRIYOLAR   DEVLET ONARMAKTAN BIKMADI  İNTERNET BAĞLANTISI DEDİLER 2,5 YILDIR BİR FİİL TEK BAŞIMA MÜCADELE ETTİM  ODA GELDİ  SALIK OCAĞIDA OKADAR KÖTÜ DEĞİL  BAŞKADA GERİYE BİŞEY KALMADI  TEK KALAN ŞEY DERNNEK ODA BİZİM KÖYDE BALIK KAVAĞA ÇIKINCA OLUR ANCAK....

[/center

Sayfa: [1] 2 3 ... 11
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!

Niğde İli, Çiftlik İlçesi, Melendiz Çardak Köyü Resmi Web Sitesidir. Her Hakkı Saklıdır. Bu siteden alınan içeriklerin izinsiz ve kaynak belirtilmeden kullanılması yasaktır.

Firefox Türkçe İndir

Site tasarım: Demiray

MKPortal C1.2.2 ©2003-2008 mkportal.it